torstai 8. tammikuuta 2015

Ihan vähän vielä


Työn edetessä huomaa, että jotkut tulevat työvaiheet ja asiat vain sulkee mielestään täysin pois ja niitä pystyy ajattelemaan vasta kun edelliset työt on tehnyt. Vähän kerrallaan ja vaihe vaiheelta. Kyllä sen edestään löytää, jos jotain rakennushommassa pääsee unohtumaan. Muun elämän olenkin sitten päässyt unohtamaan melko hyvin. Tänään unohdin mennä luennolle ja aamulla unohdettiin lapsen hammaslääkäri jo toistamiseen. Hyvä että molemmat lapset on sentään vielä tallella ja naapureidenkaan lapsia en ole unohtanut minnekään. Onnea on, että olen vielä lomalla tämän viikon.

Tässä alla hieman kuvia työn edistymisestä. Tulevat naapurukset ottavat siellä myös tilaa haltuun lasten huoneessa. Yläkerta on listoja ja laattoja vaille valmiina. Ikkunoiden ja seinien välisiä rakoja on tiivistetty ja vesieristeitä laitettu kylppäriin. Väliovet on ylhäällä paikoillaan vaikka ne ei vielä näissä kuvissa näykään.

Ihana tunne tuli tänään kun päästiin alakerrassakin vihdoinkin pareketin laittoon. Jahkailimme aivan turhaan lattian lopullisen tasoituksen kanssa ja oli ihan hilkulla ettemme mokanneet parkettia täysin kun ei huvittanut tarttua tasoitepurkkiin. Kastellille ei tietenkään kuulu oman työjälkensä tarkistaminen.

Onneksi juuri oikealla hetkellä, ovesta käveli sisään asiantuntevia tasoittajia. Olivat tulossa saunan kylppärin kaatoa korjaamaan, mutta saivatkin lattiasta lisäprojektin päivään. Säkkikaupalla meni tasoitetta ja perunapeltoa piti vähän hioa korkeimmista ja rumimmista kohdista. Vähän taisi pilkottaa lattialämmitysputkeakin jostakin seinän vierestä. Vähän huolimattomasti oli se meidän valu tehty.

Keittiössä jouduimme tekemään komprommissin, koska tasoite loppui kesken eikä sitä riittänyt enää joka nurkkaan. Päätimme laittaa parketin erillisenä palana alakaappien alle, jottei tasoittamattomat kohdat vääntäisi lattiaa. Päivän urotyö oli mitata ja leikata oikea syvyys parketin reunalle, jotta saumakohta osuisi kaapin jalkojen alle, mutta sokkelin taakse. I <3 kuviosaha.

Viimeisessä kuvassa näette kuinka alakerrassa vessan lattiaan on ilmestynyt laatat appiukon toimesta.Seuraavaksi pääsen tekemään sinne tapettia. Löysimme kivan valokuvatapetin eräästä maalauksesta, mutta kun sille ei oikein löytynyt muuta sopivaa paikkaa talosta, niin päätimme laittaa sen vessaan. Siitä kuvia sitten valmiina!

2 kommenttia:

  1. Kiitos sisäkuvista, kun vain ulkoa olen yrittänyt kurkistella :) Meilläkin saattaa pari kolme ylläriä olla vielä odottamassa nurkan takana, kun perässä tullaan...

    VastaaPoista
  2. joo se höyrynsulkumuovin ja teipin laitto kylppärin kattoon oli aika jännää, asennus ei kuulunut tietenkään viittä vaille pakettiin...

    VastaaPoista