keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Matka jatkuu

Raksalomani viimeisenä päivänä kyynel tuli silmään. Istuin parkettikasan päällä ja katselin oikein kunnolla uutta takkaamme. Mukava muurari oli juuri lähtenyt ja takasta tuli upea. Viime kesänä ehdin jo ottaa melkoiset kierrokset takka-episodista, mutta nyt olen kyllä todella tyytyväinen.  Hierretyllä pinnalla ilman mitään ylimääräistä, se näyttää modernilta ja kodikkaalta. Ostin sille kaveriksi pienen viidakkokasvin, niin näyttää jo melko kotoisalta. Tekisi mieli kantaa sohva jo sisään.

Koti odottaa enää kylpyhuoneen valmistumista ja talotekniikan asennuksia ja portaita, jotta voimme saada muuttoluvan. Halvempien neliöiden etsintä kuitenkin vielä jatkuu, sillä muutamia mutkia matkallamme vielä on. 

Päädyimme ostamaan edullisempaa koivulevyä ja öljyttynä siitä tulikin tosi hieno, mutta valkohimmattu saarnilattia alkoi vähän riitelemään sen kanssa. Osmokolorilla on nyt vedelty useampi kerros valkoista siihen nätin koivun päälle ja ilotulitus alkaa pikku hiljaa rauhoittumaan. Tämä on lisännyt stressiämme katon paneeleista, joihin pitäisi keksiä joku budjettiratkaisu, mutta samalla sen olisi toimittava yhteen saarniparketin, saarniportaiden ja pöytälevyjen koivun kanssa. Suosituksia?

Yläkerran kylpyhuone on valmistumassa tällä viikolla appiukon toimesta ja  omalta osaltamme on kuluvan viikon aikana tehtävä enää vessan ja kylppärin pöytätasot, joiden päälle ensi maanantaina saapuvat altaat laitetaan. Tiskipöytä saapuu silloin myös, joten tiistaina pääsisi talotekniikka jo töihin. Muutamassa pävässä talo on muuttumassa muuttokuntoon. Vielä on kuitenkin jätettävä siiven (saunan ja harrastushuoneen) puoli odottamaan viimeistelyä, haluamme päästä jo uuteen kotiin ja helpomaan arkeen, oli valmista tai ei. Talvi-iltoina on sitten hyvä jatkaa saunan rakentamista. 

Budjetti kiristyy ja tässä vaiheessa koko lainapotti on käytetty viimeistä penniä myöten. Kaikista pakollisista laskuista selvitään ja talo saadaan muuttokuntoon ja valmiiksi (älkää huoliko), mutta tulevia hankintoja pitää alkaa tekemään palkkapussista. Siitä ei ihan joka kuukausi ostella vaatekaappeja ja kylpyammeita. Etsimme excel-taulukostamme paneelin mentäviä aukkoja. Onneksi olemme ylibudjetoineet monta kohtaa varmuuden vuoksi. Suosittelen samaa lämpimästi kaikille rakentamaan ryhtyville. 

Tässä vähän kuvia keittiön rakentumisesta, takasta ja muusta. Noita tikapuita ei kyllä tule ikävä kun portaat valmistuvat ensi viikolla. Gustaf Klimt- fototapetin laitoin ihan itse. :)

 

2 kommenttia:

  1. Heippa,

    Tuohon katto-asiaan ajattelin kommentoida.. :) Teille tulee ilmeisesti valkoiset listat? Sopisiko kattomateriaaliksi ihan puhtaan valkoinen kuvioimaton mdf? Ei tulisi enää lattian ja työtasojen lisäksi kontrastia ja on varmasti edullista.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Mdf oli harkinnassa mutta löysimme Mäntsälän sahalta ylijäämäerän STS kuusipaneelia 50snt metri. Siihen sitten supi saunavahalla valkoista niin ei räisky muiden puiden kanssa. Katsotaan kuinka käy. Saunaan saadaan seinäpaneelit sitten samasta erästä.

    VastaaPoista