perjantai 19. joulukuuta 2014

Maalia seiniin ja parkettia lattiaan

Elämässä turhauttavimpia on asiat joihin ei juuri voi vaikuttaa kuten betonin kuivuminen, työnjohtajien lomailut ja kapitalistinen maailmanjärjestys. Ensimmäinen viivästyttää kaikkia muita töitä, toinen tarkoittaa sitä ettei kukaan tiedä mistään mitään ja kolmas sitä, että äärimmilleen kilpailutetut alihankkijat (lue tavalliset duunarit) saavat kantaa vastuuta pomojenkin edestä.

Koko syksy on ollut yhtä loputonta päänsärkyä. Joku saattaa pitää jo 15. päivä aloittamaani joululomaa aikaisena, mutta minusta tämä tuli ihan viime hetkellä. Kokonainen kuukausi lomaa. Voimme käyttää aikaa miettimiseen, tehdä asioita itse ja edistää projektia omaan tahtiimme. Hallinnan tunne rauhoittaa. Olemme vihdoin raksalomalla!

Talotoimittajalta olemme pyytäneet tekniikan asennuksen viikolle kolme. Siihen mennessä on saatava kaikki valmiiksi vesikalusteiden, pistorasioiden, valaisimien ja kodinkoneiden asennusta varten. Priorisoimme kaikki työvaiheet nyt niin, että tekniikka saadaan kuntoon. Jos kaikki menee kuin strömsössä, saatamme hyvinkin muuttaa vielä tammikuun puolella.

Tasoitustyöhön olemme erittäin tyytyväisiä, vaikka tekihän se loven budjettiin. Nyt kaikki loput työt tehdään itse ja talkoilla. Laatoittajiin ei jäänyt enää budjettia. Nyt yläkerta on jo pintamaalattu ja parketinlaitto on aloitettu lastenhuoneista. Alakerrassa odotellaan vielä laatan kuivumisen varmistumista.

Muutamia isoja kysymysmerkkejä on vielä mm. keittiön pöytätasojen tilaus, pieleen mennyt seinä jääkaapin kohdalla ja maaviileäkonvektorin asennus. Konvektori on tilaamatta, koska ne on kaikki niin rumia. Maalausta eikä kittausta voida tehdä siitä kohtaa... Seinä on portaiden ja jääkaapin kohdalla rakennettu vajaaksi, mutta en halua puhua siitä nyt enempää.

Jos haluamme pysyä aikataulussa on keittiön pöytätasojen tilaamisella/ostamisella jo tosi kiire. Keittiö on kodin sydän, mitä puuta pitäisi siellä olla? Koivua, saarnia, tammea, mitä, mistä, miksi milloin? Parketti on kirjavaa saarnia, joten se voisi olla luonteva valinta keittiöönkin. Saarnilevyn toimitusaika on bauhaussissa yli kaksi kuukautta. Koivu kiinnostaa, koska se on halvempaa, saatavilla ja kellastuu kivasti tummanruskean kaapiston rinnalla. Tammi kuulostaa jotenkin kovin tavalliselta, mutta olisi varmaan ihan hyvä sekin. Tässä tällainen ideakuva keittiöstä, alempana realismia.


3 kommenttia:

 1. Mikä on uudisrakennuksenne rakennusluvan asian tunnus? Oletteko olleet rakennusvalvontaviraston lupanne käsittelijään ja muuhun asiointiin siellä tyytyväisiä? (pääsuunnittelijahan asioinnin pääsääntöisesti aina hoitaa, eikä ns. maallikko)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on sellainen päässuunnittelija, että viilaa kyllä kaikki pilkut, mutta kun se on kastellin kautta palkattu niin mitään arkkitehtuurinäkemyksiä sillä ei ole ollut. Lupa-asioissa välillä yllättävänkin nopeasti saa vastauksia, mutta voisi tosiaan joskus miettiä, että miten kaikki säännöt ja paperihommat vaikuttaa tuohon rakentamisen hintaan. On varmasti erittäin tervetullutta, että Helsinkikin alkaa siirtymään sähköiseen asiointiin.

   Poista
 2. Miten sattuikaan että kommentoin edellisen kanssa samoihin... Minäkin rakennan, ei ongelmia, mutta uskon, että se on se tapa katsoa asioita :D hymyillen.

  VastaaPoista