lauantai 8. marraskuuta 2014

Paneelia, parkettia, listaa, amme, keittiö...

Ostoslista on pitkä. Viikon sairastamisen ja netissä roikkumisen jälkeen jaksoimme lähteä "ulkoilemaan" Netrautaan. Laahustimme läpi kaikki osastot tuskaillen kaikkia ostopäätöksiä, joihin emme selkeästi ole vielä valmiita. Miten ihmeessä saamme ikinä valittua sopivaa lattiaa, listaa, paneelia ja valaisinta. Päätökset tuntuvat niin lopullisilta. Kaikessa pitää miettiä hinta ja laatu, budjetti, esteettisyys ja vielä eettisyyskin. 

Yksi asia jota olemme pohtineet on kylpyammeen valinta. Vaikka moni pitää kylpyammetta lämpimän veden tuhlauksena, uskon että meillä se kyllä tulee säästämään vettä. Lapset voi lotrata pitkäänkin melko vähällä vedellä, mutta suihkun alla menisi vettä ehkä paljon enemmän. Vesi tulee lämpiämään suureksi osaksi maalämmöllä. Tulen vielä nauttimaan ajatuksesta jonakin kylmänä talvipäivänä laskiessani itselleni kylpyvettä.

Amme ei saisi olla liian iso tilavuudeltaan, mutta sen olisi hyvä viedä mahdollisimman iso siivu kylppärin takaseinästä, että se sopisi sinne nätimmin. Ihastuin tuohon oranssiin klassikkoon, joka miehen mielestä kyllä näyttää 70-luvun kerrostalon kylpyammeelta, mutta just siks se onkin niin hieno!


Omat työt tontilla alkoivat piharakennuksen ulkolaudoituksella. Jos olisimme lähelläkään alkuperäisiä aikatauluja, olisimme tehneet tätä hommaa ihanasti ruskettuen loppukesän auringonpaisteessa. Nyt siellä sai palella oikein kunnolla, kiitos Kastellin aikataulujen. Liian kevyttä hommaa kun ei pysy lämpimänä, todettiin.


Ensi viikolla Kastelli (tai sen aliurakoitsija) tekee kotimme sisäseinien levytykset, jonka jälkeen päästään vihdoin omiin hommiimme käsiksi. Tarkoituksena on, että meille tulee ammattilainen tekemään seinien ja katon tasoituksen ja pohjamaalauksen ja siten itse maalaamme sisustusmaalit siihen päälle.  Kahden viikon kuluttua olemme jo yläkerran maalauspuuhissa.

Aikataulu näyttää kiihtyvän ja meille tulee tässä vielä kiire hankkia kaikkia tarvikkeita. Keittiön pöytätasosta tulee niin pitkä, että se on tilaustavaraa rautakaupassa ja parkettikin pitää ehkä tilata useita viikkoja etukäteen. Yritämme vielä ehtiä Ikean keittiöviikoille alkuviikosta. Sieltä saa keittiön hinnalla sen verran monta etuseteliä, että sillä saa jo komean vaatekaapin kaupan päälle. Että kannattaisi nyt ryhdistäytyä ja vaan lyödä lukkoon omat suunnitelmat ja laskelmat. Ettei menisi mainostamiseksi, linkkaan tähän jutun Ikean veronkierrosta. Talo ja talotekniikka on kotimaista, mutta kotimaiseen keittiöön meillä ei taida olla enää varaa.

Talotekniikasta puheen ollen, huomasimme, että meillä on alakerran kylppärin lattiakaivo väärässä kohdassa. Asia ei muuten varmasti haittaisi, mutta tila on niin ahdas, että pieni heitto kaivon paikassa tarkoittaisi sitä, että saisi suihkutella aina lattiakaivon päällä. Ei sellaista voi hyväksyä uudessa talossa, joten reklamoimme siitä Terawattille ja Kastellille. Korjaaminen on kuulemma hankalaa lattialämmitysputkien vuoksi, mutta korjaavat sen kuitenkin. Loisto juttu ja pisteet Kastellille. Olemme luonnollisesti pidättäytyneet maksamasta osaa laskuista siihen asti kun korjaukset on tehty.

Lisäksi yritämme pyytää kaupungin lupa-arkkitehdiltä, että riittäisikö jos saunassamme olisi ovileveys vain 70 cm, koska sillä saisi 10 cm lisää suihkun puolelle. 90cm on standardi, jotta myös pyörätuolilla pääsee saunaan, mutta meillä on muutenkin tehty vain invavarauksia, joten luulisi riittävän, että ovi on vaihdettavissa leveämpään tarvittaessa ja seinän rakenne on sellainen, että oviaukon voi leventää tarvittaessa. Katsotaan mikä tuomio saadaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti