keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Tontilla tapahtuu

Tontilla tapahtuu nyt paljon, piharakennuskin oli tänään saavuttanut harjakorkeuden. Piharakennuksesta tulee naapurin kanssa yhteinen. 2 x 7,5 neliön varastotila jossa molemmilla on oma sisäänkäynti ja pikkuruiset ikkunat.

Tuohon ei ihan mitä tahansa leikkimökkiä saanutkaan laittaa, vaan pitää olla virallisesti rakennus. Silloin mm. perustustapa on sama kuin talossakin. Eli tuossa pikkuvarastossa on betoniantura, betonivalu, viistevalu ja patolevy-muovit, kuten asuinrakennuksessakin. Vertailun vuoksi voin sanoa, että mökillä tehtiin saman kokoinen aitta ja siinä perustusten virkaa toimittaa muutama lekaharkko ja hyvin pysyy pystyssä. Koska varasto on kiinteistöjen rajalla, sen keskellä pitää olla molemminpuolinen palomuuri. Tästä tuli myös aika paljon lisähintaa. 

Kunnon rakennuksessa on tietysti oltava myös riittävä hulevesien hallinta. Varastoon on tulossa yhteensä kahdeksan salaojan tarkistuskaivoa, koska molemmille puolille on suunniteltu niitä neljä, yksi jokaiseen nurkkaan. Ainakin pääsee hyvin tarkistamaan, että pysyykö perustukset kuivana. Salaojituksen takia ja yhden varaston kulman takia piti myös vähän räjäyttää että tontilla pystyi vetämään niitä putkia. 

Maalaisjärkeä pitäisi käyttää muutenkin näissä hulevesiasioissa. Selvitin vähän asiaa ja kaupungin oman strategian mukaan, ne pitäisi ensisijaisesti imeyttää paikallisesti tai johtaa ojiin ja puroihin. Nyt on tuolla alueella todella monille rakennettu pumppaamot, joista vesi johdetaan ensin ylämäkeen kadulle ja sieltä sitten viemäreitä pitkin läheiseen kaupunkipuroon. Kaupunkipuroon johtaa myös ojat tonttien laidoilta, mitä pitkin vedet olisi voinut johtaa pois... No onneksi me säästyttiin pumppaamoilta, kun ollaan sen verran rinteessä, että vedet valuu kaupungin viemäriin ihan itsekseen.

On ollut todella vaikeaa sulattaa monia määräyksiä ja ohjeista joita tässä on joutunut noudattamaan.  Välillä on hätävarjelun liioittelulla tai muulla jääräpäisyydellä tai muulla ulkonäöllisellä seikalla aiheutetaan aivan turhia kustannuksia rakentamiseen. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti