tiistai 18. marraskuuta 2014

Valmiimman näköistä jo

Tervetuloa ihailemaan kuvakollaasia puolivalmiista sisätöistä. Kastelli on luovuttamassa meille talon omiin toihimme jo ehkä ensi viikolla. Huimaa, siitä alkaa non-stop-talkoot. Saa ilmoittautua mukaan. Minulta on kysytty paljon, että koska pääsette muuttamaan. Vastaan usein, että se on ihan siitä kiinni kuinka paljon sinä pääset tulemaan talkoisiin :)
 
Vesi ja maalämpö kytketään viikon sisällä, tasoitus ja pohjamaalaus yläkerrassa aloitetaan huomenna. Viikonloppuna pääsemme jo itsekin toivottavasti maalaamaan. Kastelli ei pidä siitä, että teemme limittäin töitä, kun he ovat vielä hommissa. Talon luovutus pitäisi tapahtua ensin. Kun on viittävaille valmis paketti, on mielestäni ihan ajan hukkaa jäädä odottamaan että K. saa kaikki vaiheet valmiiksi. Säästämme viikkoja, kun teemme limittäin. Kiitosta siis vain Kastellin aliurakoitsijoille kärsivällisyydestä.
 
Meidän kärsivällisyys täällä väliaikaisluukussa alkaa olla lopuillaan. Tuo tuossa, alkaa olla jo myös sitä mieltä, ettei jokaisen listan tarvitse olla kohdallaan ennen kun voi muuttaa. Pitäisi aloittaa täällä jo tavaran kierrätys ja luopuminen, että olisi vähemmän muutettavaa. Olemme aikamoisia himohamstraajia nimittäin. Ullakkovaraustakaan ei otettu sen takia ettei tule sitten koskaan houkutusta alkaa säilöä mitään "tärkeää".
 
Yritän saada jossakin vaiheessa tänne myös pohjakuvan talosta, että saa käsityksen kokonaisuudesta. Näistä kuvista kuitenkin saa sellaisen walk through - kokemuksen ensihätään. Aloitetaan siis ulkoa. Tässä alla näette Ihan itse tehdyn ulkolaudoituksen piharakennuksessa. Minä en tehnyt, appiukko teki ja tuo tuolla, joka näkyy kuvassa.

 
 
Terassi on vasta valmistunut. Tulee aika korkealle tuo sisäänkäynti. Maatyöt ei ole vielä oikeassa korossa, mutta muistaakseni tuohon tulee peräti viisi porrasta.
 
Jos tässä kohtaa ei olisi sinistä muovia ikkunassa, näkisitte tässä terassin ja takapihaa harrastushuoneesta etelään. Harrastushuoneesta tulee kaikenlaisen musiikin ja taiteen harrastushuone. Paksu seinä ja äänieristetty ovivaraus takaavat työrauhan ja yörauhan lapsille vaikka luukuttaisikin kovaa. Ehkä tämä joskus myös palvelee aloittelevien muusikoiden treenikämppänä.

 

Tässä alla, näette kuvan ruokailutilasta päin katsottuna. Tuohon tiiliseinälle tulee takka.Takana keittiön saareke ja työtaso, jo omilla paikoillaan.
 

Tässä on meidän olohuone. Vähän jäi mietityttämään kun ei otettu yhtään ikkunaa tonne eteläseinälle. Mutta pitäähän kirjahyllyllekin olla joku paikka talossa.
 

Tässä alla alakerran käytävä eteisestä keittiöön päin kuvattuna. Tuohon kattoon tulee paneelia koko matkalta keittiön saarekkeen yläpuolelle asti. Oikealla vessan ovi ja sen takaa nousee vielä joskus portaat. Ja ne tuleekin ihan designia ja puusepäntyötä. Kiitos kummisetien ja hyvien ystävien!
 

 
Suttuinen kuva tässä alla, mutta katsokaas nyt miten hienosti olen suunnitellut valon kulkevan läpi yläkerran!
 
 
Valo kulkee sitten yläkerran aulan läpi tänne lasten huoneiden puolelle. On niissä myös isommat ikkunat, mutta kuvaustaitoni eivät riitä tallentamaan sellaista panoraamakuvaa, jossa näkyisi huoneet paremmin.
 
Ja yläkerran aulaan tulee valoa lännestä ja porrasaukon isosta korkeasta ikkunasta idän aamuauringosta. Aulasta tulikin ihan hyvän kokoinen oleskelutila. Tyytyväinen olen siitä, ettei otettu aulaan avattavaa ikkunaa. Olisi näyttänyt siltä, että pidettäis siinä huonevarausta kolmannelle lapselle. Mut ei...ei tuu kolmatta lastenhuonetta. Harrastushuoneessa voi vieraita joskus sitten majoittaa.


Tässä on mun vaatehuone makkarin takana! Sieltä pääsee suoraan yläkerran kylppäriin, jossa on myös kodinhoitohuone. Tuo mies kyllä sanoo tätä mun pyykkikoriksi. Taitaa olla oikeassa, mutta voin sitten vetää verhon eteen.
 
 
 
Ja tässä on se 15cm vinossa ollut kylppärin lattiakaivo siirrettynä. On mennyt lattialämmitysputket rikki tai niitä on siirretty. Korjattu jollakin liittimillä, toivottavasti ei tule jälkikäteen mitään ongelmaa. Ei kovin nätti vielä, valu puuttuu, mutta onpahan osa laskustakin vielä maksamatta.

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti