tiistai 17. kesäkuuta 2014

Uudisraivauksella on hintaa

Laskimme, että olemme maksaneet taloprojektistamme jo noin 10 000 euroa vaikka kovin vähän on vielä tapahtunut. Helsingin kaupunki veloittaa vuokralaisilta kaikki mahdolliset kulut uudisraivauksesta. Tontin varausmaksut, lohkomiskulut, rakennuslupamaksut, liittymämaksut ym, maksatetaan kaikki vuokralaisilla. Hyvä bisnes siis kaupungille ja kaikki juuri ja juuri siedettävissä vain, koska tilanne on kuitenkin win-win.

Tontilla olleet puut, joita oli meidänkin tontilla kymmeniä isoja runkoja, piti lunastaa ja itse hoitaa pois omalla kustannuksella. Sääliksi kävi puita ja edelleen pirstoutuvaa keskuspuistoa. Sääli myös naapureita, joiden melusuoja Tuusulantielle katosi tontin raivauksen myötä. Yhden melko ison vaahteran onnistuimme säästämään ja pihlajapensaita tontin takaosaan. Niistä olen iloinen. Naapuri sai myös valtavan pihlajan pelastettua. Ne taitavat jäädä lähes ainoiksi puiksi koko korttelissa.

Neljän tontin ryhmänä kilpailutimme maaurakan. Tarjoukset vaihtelivat melkoisesti. Kastellin yhteistyökumppanilta meille yritettiin myydä 15 000 euroa kalliimpaa maaurakkaa. Tärkeää taitaa olla urakoitsijan valinnassa se, että tarjouksessa pystytään tarpeeksi tarkasti laskemaan tarvittavat täytöt ja poisvietävät maat. Saimme lopulta todella tarkan tarjouksen ja hyvän maaurakoitsijan, josta vastaavalla mestarillamme oli hyviä kokemuksia. Tontilla laitettiin heti hösseliksi ja aloituskokouskin saatiin jotenkin hoidettua siinä päiväkodin, työpaikan ja tontin välillä juostessa.

Nyt odotellaan Helsingin Seudun Ympäristöpalveluiden liitostöille aikaa ja maksellaan taas lisää maksuja. Ensi kerralla lisää virastojen välisestä yhteistyöstä ja rakentamisen sujuvoittamisesta Helsingissä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti