tiistai 7. lokakuuta 2014

Lattian odottamisesta

No tulihan se valu sieltä kun vähän potki. Lattian betonivalu piti saada kuivumaan jo viikkoja sitten, mutta Kastellilla on ollut vähän hitaampi vaihde päällä. Laitoimme aikatauluista useammalle viestiä työnjohtoa myöten. Ihmettelin myös laskutukseen sitä, miten he ovat etuajassa ja ilmoitimme, että osa maksuista jää odottamaan sovittujen työvaiheiden valmistumista. Juuri mitään ei ollut tapahtunut moneen viikkoon ja nyt muutamassa päivässä on tapahtunut hurjasti. Ilmeisesti se toimi, tai sitten tämä oli vain sattumaa.

Valun saaminen ajallaan on tosi tärkeää koko projektin aikataulun suhteen. Jos lattia ei ehdi kuivua tarpeeksi, ei pääse tekemään sisätöitä. Parkettia tai vesieristeitä kun ei voi laittaa jos lattia on yhtään kostea. Meillä jokainen joustoviikko on Kastellin puolelta jo käytetty. Meidän on päästävä jouluna sisätöihin. Lomat, työt ja talkooapu on sovittu kaikki joulukuulle. Tässä oli pelivaraa, mutta se alkaa olla käytetty. Pidetään siis peukkuja, että sisäseinät, sähkökaapelit, maalämpö ym. välttämättömyydet edistyvät nyt sitten hieman suunniteltua nopeammin.

Nyt pitääkin alkaa tapahtumaan tai muuten meille tulee melkoiset kustannukset projektin viivästymisestä. Jokainen ylimääräinen kuukausi vuokralla maksaa. Maksamme myös joka kuukaudesta vuokran lisäksi "turhaan" myös maanvuokraa kaupungille. Vuoden vaihteesta on sovittu myös lainan lyhennysten aloitus. Eli joskun elimme siinä kuvitelmassa, että tammikuussa ei tarvita enää väliaikaisasuntoa.

Toivoa on. Kun taloon käveli tänään sisään ihan oikeasta ovesta ja astui lattialle, joka on oikeassa korossa, talomme tuntui jo enemmän kodilta kuin rakennustyömaalta. Ikkunat näyttivät sopusuhtaisilta huonekorkeuteen nähden ja tilan pystyi muutenkin hahmottamaan jo paremmin. Vaikka ihan raksaa se tulee kyllä olemaan vielä monta kuukautta.

Onneksi ymmäsimme unohtaa kaikki Kasetellin tekemättä jättämät asiat viikonlopuksi ja nautimme viimeisen kerran kokonaisesta (raksa)vapaasta viikonlopusta syksyisessä Kemiönsaaressa. Nyt on edessä työmatka Afrikkaan ja sen jälkeen pitäisikin päästä jo piharakennuksen ulkolaudoituksen kimppuun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti