maanantai 25. elokuuta 2014

Välimaalausta

Kaksi viikkoa sitten tuli kattotuolit tontille ja alkoi katon rakennus. Nyt siellä ovat tänään saaneet kattopellit paikalleen. Ohi kulkevat paikalliset ihmettelivät, että onko tuo jokin autokatos, kun perustusten päällä on pelkkä katto. Perjantaina tehdään nosto ja seinät tulevat paikoilleen ja talo alkaa vihdoinkin näyttää talolta.

Hidasta kyllä on ja odottavan aika on pitkä. Vieläkään ei ole kunnon aikataulua ja mitä olen naapuereiden projekteista päätellyt, niin Kastellin ryhmärakentaminen tarkoittaa sitä, että laitetaan yksi asennusryhmä neljää taloa kohden, eikä siellä ole kiirettä pitänyt. Paljon on puutavaraa tullut tontille, mutta kukaan ei tee niillä mitään. Siellä olleet kaatosateessa nyt kaksi viikkoa. Silti hyvä fiilis, että talo vihdoin tulee!

Saimme Kastellilta tarjouksen välimaalauksesta, jonka piti olla niin hyvä, että seuraavan kerran tarvitsee maalata vasta parin vuoden kuluttua lopullinen maali. Välimaalaukseen ei ilmeisestä syystä kuulunut räystäiden alusten maali ollenkaan. Olisikin ollut outoa, että niin halvalla saisi jotain melkein valmista. Välimaali tarkoitti vain niitä osia, mitkä voi pohjamaalikoneella laittaa tehtaalla suoraan ulkolaudoitukseen ja siitä maalatut laudat elementteihin. Kaikki muu ilman maalia tai vain valkoisella pohjamaalilla.

Päästiin eilen siis vihdoinkin raksahommien makuun ja pensseleitä kuluttamaan. Eilinen oli aurinkoinen maalauspäivä ja saimme melkein kaikki räystäiden alustat valmiiksi. Jälkeenpäin muistamme sen varmasti elokuun ainoana päivänä, jolloin ei satanut. Välillä nojailtiin auringin lämmittäessä ihan oman talon perustuksiin. Maalaus kannati tehdä nyt, sillä talon noston jälkeen hommaan tarvitaan jo nosturia. Tässä vähän kuvia työn edistymisestä parilta viime viikolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti